LA. colonia: Kulturna baština – nasljeđe Mediterana

Usporedno s već najavljivanim otvaranjem vrata sklopa Kneževog dvora i crkvice sv. Ivana, na Lastovu će se održati niz događanja od kulturno-umjetničke važnosti, pod zajedničkim imenom LA. colonia: Kulturna baština – nasljeđe Mediterana. Naime, 6. lipnja  na otoku započinje umjetnička radionica kojom će se pokušati ispitati mogućnosti postavljanja javnog spomenika na prostoru naselja Uble, kao i revalorizirati općeniti prostorno-vremenski kontekst graditeljske i urbanističke ostavštine navedenog mjesta. Radionica završava 18. lipnja, a sljedeći dan, osim što označava otvaranje sklopa Palaca (Kneževog dvora), također predstavlja i svečani početak konferencijskog dijela manifestacije LA. colonia. Na navedenoj će se evaluirati rezultati radionice, predstaviti važne teme iz kulturno-umjetničkog života na otocima, kao i otočko umrežavanje i međusobno solidariziranje pri projektima koji mogu doprinijeti čitavom jadranskom arhipelagu pa i šire.

 

 

Manifestaciju organizira Udruga za promicanje kulture i umjetnosti DOBRE DOBRIČEVIĆ s Lastova, u suradnji s tvrtkom HERITAGE GO PRO, a jedan od značajnih suradnika i medijskih pokrovitelja je i Općina Lastovo.  Također, tijekom pripremne faze projekt su prepoznala važna privatna i javna tijela kao što je Ministarstvo Kulture RH, HBOR, JadrolinijaHrvatske šume i Coca-Cola Hellenic, koji će ujedno materijalno podržati provedbu manifestacije. Kao medijski pokrovitelji podržat će nas: Sustav javnih bicikala NEXTBIKE, ICOM ( The International Council of Museums) Hrvatska, Umjetnička akademija u Splitu, Filozofski fakultet u Splitu, Organizacija “Ka Kultura u tučepskim zaseocima (Općina Tučepi)”, Muzej Uja u Škripu

Kulturno-umjetnička radionica i konferencija su u potpunosti otvoreni za javnost i podložni kontinuiranoj javnoj diskusiji. Radujemo se vašem prisustvovanju!

 

 

Preuzmi (263.97 Kb) | Pogledaj

Preuzmi (1.28 Mb) | Pogledaj

Skip to content