Ministrica Tramišak dodijelila Općini Lastovo Ugovor za Rekonstrukciju i obnovu prometnica (nerazvrstanih cesta) na području otoka Lastova

U sklopu Programa razvoja otoka 2021. godine, Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelila je Općini Lastovo, 3. svibnja 2021. godine, Ugovor vrijedan 600.000,00 kuna za projekt Rekonstrukcija i obnova prometnica (nerazvrstanih cesta) na području otoka Lastova. Radi se o investiciji vrijednoj ukupno 2.796.169,50 kuna (bez PDV-a) te se sa Ministricom vode intenzivni i stalni pregovori o povećanju odobrenih sredstava kako bi se Projekt realizirao u najvećem mogućem opsegu.

Predmet Projekta su radovi na održavanju nerazvrstanih cesta (pojedine dionice). Zahvatom je predviđeno uređenje 5 dionica, i to: Pržina – Vrh od Kala, Puzalice – Uvala Zace, Dovin Dol – Pcij, Prgovo – Dovin Dol, Dovin Dol – Boci.

Dionice su sada u lošem i derutnom stanju, prouzrokovanom velikim količinama oborinskih voda te je ograničeno prometovanje, posebno u kontekstu sigurnosti kretanja. Iz tog razloga cilj je Projekta osigurati siguran i nesmetan pristup poljoprivrednim zemljištima, u cilju zaštite od požara na razini otočne cjeline i jačanja poljoprivrednih aktivnosti lokalnog stanovništva, kao i razvoja cikloturizma.

Projekt se planira izvršiti tijekom ljetnih mjeseci 2021. godine, na zadovoljstvo svih stanovnika otoka Lastova, a osobito onih kojima je poljoprivreda primarno zanimanje. 

Općinski načelnik Leo Katić zahvalan je Ministarstvu na podršci i prepoznavanju ovog Projekta kao iznimno važnog za stvaranje povoljnih preduvjeta za održiv otočni gospodarski i društveni razvoj i povećanje kvalitete života na otoku Lastovu.

Očekujemo Odluku Ministrice o odobrenju dodatnih financijskih sredstava, kako bi se navedeni Projekt realizirao u cijelosti te bi se na taj način izbjeglo nepotrebno trošenje financijskih sredstava, u slučaju da se navedeni Projekt realizira u više faza.

Ministrica-i-Opcinski-nacelnik-na-dodjeli-Ugovora

Preuzmi (241.66 Kb) | Pogledaj

Skip to content