Srdačan doček Predsjednice Republike Hrvatske

Tijekom boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Predsjednica Republike Hrvatske  Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Općinu Lastovo, uz srdačan doček predstavnika lokalne samouprave, predstavnika udruga te brojnih stanovnika.

Na sastanku s predstavnicima lokalne samouprave, Predsjednica je upoznata s problemima i izazovima života na otoku s naglaskom na prometnu nepovezanost, tarife prijevoza koje negativno utječu na razvoj otoka, stavljanje državne imovine u funkciju gospodarskog razvoja, problematiku likvidnosti općinskog proračuna, smanjenje prihoda, a sve većih zakonskih obveza, nepravedni indeks razvijenosti utvrđen u Zakonu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske te problematiku Zakona o otocima.

Na drugom sastanku, predstavnici udruga upoznali su Predsjednicu s nepovoljnim statusom udruga na natječajima nacionalnih i europskih fondova, a koji se odnosi na lošu demografsku sliku i smanjene mogućnosti sufinanciranja s obzirom na visoki indeks razvijenosti, što ne odgovara stvarnom životu na otoku Lastovu.

Sastancima su nazočili i ministar državne imovine gospodin Goran Marić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije gospođa Nikolina Klaić te župan gospodin Nikola Dobroslavić.

U pratnji načelnika i domaćina, Predsjednica je posjetila Osnovnu školu „Braća Glumac te župnu Crkvu sv. Kuzme i Damjana.

Izvor fotografija: „Ured Predsjednice RH, Filip Glas“.

    

Preuzmi (53.18 Kb) | Pogledaj

Preuzmi (63.94 Kb) | Pogledaj

Preuzmi (43.80 Kb) | Pogledaj

Preuzmi (51.28 Kb) | Pogledaj

Preuzmi (53.83 Kb) | Pogledaj

Preuzmi (57.20 Kb) | Pogledaj

Skip to content